Geografie
Geografie
Taiga School

Taiga

Terug naar de natuur in Finland

Het taigabos in Finland is één van de laatste oerbossen van de wereld. Met bomen als lariksen, zilversparren en sparren – van soms meer dan zeshonderd jaar oud –, een grote diversiteit aan dieren en heldere meren, biedt de taiga geweldige mogelijkheden om te wandelen, te hiken of te varen.

De bomen

Ongeveer tachtig procent van de bomen in de vochtige bosgebieden van de taiga bestaat uit dennen, sparren, zilversparren en lariksen. In tegenstelling tot de meeste loofbomen zijn deze naaldbomen goed bestand tegen de strenge winters in Finland. In de winter kan de temperatuur in de taiga in Finland zakken naar min 54 graden. In de zomer wordt in de taiga het meestal niet warmer dan plus achttien graden. In de warmere delen van de taiga in Finland zie je ook berken, populieren, wilgen en lijsterbes.

De dieren

In de winter blijven veel zaadetende vogels en roofvogels, waaronder de steenarend, raaf, ruigpootbuizend en kruisbek, in het gebied in Finland. In de zomer eindigt de migratie van vogels wanneer de Siberische lijster, goudlijster en zwartkeetlijster in de taiga in Finland zich tegoed doen aan de vele insecten die in de warme periode in grote wolken tussen de bomen zwermen. Zoogdieren hebben meer moeite met het koude klimaat en vooral de strenge winters van Finland. Bruine beren, rendieren en wolven zie je in deze perioden wel in het taigabos. Ook kan je bevers, bizons, lemmingen, sneeuwhazen, boommarters, veelvraten en een enkele lynx tegenkomen.

De energie

Maar in welk seizoen je ook komt, de taiga bruist van de energie. De soms eeuwenoude bomen, de zichtbare en verborgen flora en fauna, het gevoel alsof de tijd hier stil is blijven staan. In de taiga voel je de balans tussen mens en natuur tot in het diepste van je wezen.

Taigaschool

De Taigaschool staat in het hart van Finland, aan de grootste zoetwaterbron van het land, Lake Kitka en midden in het Taigabos met bomen van meer dan zeshonderd jaar oud. Vanuit de Taigaschool kun je veel bijzondere activiteiten ondernemen, zoals ijsvissen, tochten naar en door Hossa Nationaal Park, een sledetocht met husky’s maken of je onderdompelen in de traditionele rituelen van de Finse sauna. Je kan kiezen voor een verblijf in onze blokhut of overnachten in ons hotel. Elke activiteit staat garant voor een unieke en onvergetelijke ervaring!

Boek nu
Kitka Lake

Kitka Lake

Finland

Finland