Geografie
Geografie
Taiga School

Ruka

Elke dag een nieuw avontuur in Finland

Rukatunturi – of Ruka in het Fins – is een 490 meter hoge berg én ski resort in Kuusamo, Finland. In dit populaire ski-gebied heeft men wintersport naar een hoger niveau getild met 35 pistes en 22 liften. Het gebied rond Ruka heeft vijfhonderd kilometer aan langlauf loipes en zeshonderd kilometer aan sneeuwmobiel-routes. Zeker 150 dagen per jaar ligt er voldoende sneeuw om hier gebruik van te maken.

Skigebied bij uitstek in Finland

Met 35 pistes – waarvan dertig verlicht -, 22 skiliften en vijf stoeltjesliften is Ruka een skigebied bij uitstek in Finland. Het hoogste punt is 492 meter, de langste piste is 1300 meter. Voor jong en oud, voor beginners tot gevorderde: iedereen kan hier terecht. Er worden skilessen op alle niveaus gegeven en wie er lekker in zijn eentje op uit wil, heeft een ruime keuze aan pistes die Ruka in Finland rijk is.

Ruka zonder sneeuw

Maar Ruka biedt meer! Als in de zomer de sneeuw gesmolten is, herademt een uniek en schitterend natuurlandschap dat haar schoonheid in al haar facetten toont. Tijdens deze maanden kan je heerlijk wandelen over alle zichtbare en onzichtbare paden, de tachtig kilometer lange hikingtrail volgen en af en toe een pauze nemen in één van de kleine houten huisjes langs het pad. Je kan kanoën, raften, waterskiën en vissen. Je kan vogels spotten of beren zien, tochten met husky’s maken of gewoon heerlijk onder de bomen of aan het water zitten en genieten van de rust en energie die dit oeroude landschap van Finland uitstraalt. In de herfst toont Ruka weer een ander facet van haar rijkdom, wanneer de bladeren van de bomen in de oerbossen van Finland langzaam van kleur veranderen en de grond omtoveren in een palet van bruin-, geel- en roodtinten.

Taigaschool

De Taigaschool staat in het hart van Finland, op een kwartier van Ruka, aan de grootste zoetwaterbron van het land, Lake Kitka en midden in het Taigabos met bomen van meer dan zeshonderd jaar oud. Vanuit de Taigaschool kun je veel bijzondere activiteiten ondernemen, zoals ijsvissen, een sledetocht met husky’s maken of je onderdompelen in de traditionele rituelen van de Finse sauna. Je kan kiezen voor een verblijf in onze blokhut of overnachten in ons hotel. Elke activiteit staat garant voor een unieke en onvergetelijke ervaring!

Boek nu
Kuusamo

Kuusamo

Kitka Lake

Kitka Lake