Geografie
National Parks
Taiga School

Oulanka Nationaal Park

Grenzeloze natuur

Het Oulanka Nationaal Park is een park dat zich niets aantrekt van grenzen. Niet van de landsgrenzen – het ligt deels in Finland, Fins Lapland en Rusland – en niet van de grenzen aan schoonheid. Oulanka Nationaal Park is het walhalla voor (natuur)fotografen, wandelaars en watersporters. Gesticht in 1956 en met een oppervlakte van bijna 270 vierkante kilometer, biedt het een grote diversiteit aan flora en fauna. En ontdek je als bezoeker telkens nieuwe wonderen van de natuur van Oulanka Nationaal Park.

Toen en nu

Oulanka Nationaal Park werd vroeger bewoond door de Sami. De Finnen arriveerden pas tegen het einde van de zeventiende eeuw in het gebied. Jacht en visserij waren de voornaamste middelen van bestaan voor dit semi-nomadische volk. Voedsel voor het vee haalde men van de natuurlijke weiden aan de rivier. Grasland langs de beekjes werd ingedamd om een betere opbrengst te krijgen. Heden ten dage passen vrijwilligers die de weiden verzorgen deze techniek nog steeds toe. In Oulanka Nationaal Park worden nog oude blokhutten uit deze tijd gebruikt en zie je rendierafscheidingen als stille getuigen van de traditionele landbouw in het gebied.

Oulanka Nationaal Park typeert zich door de vele meren en rivieren in het gebied. Het is dan ook bij uitstek geschikt voor diverse watersporten als raften, kanoën en vissen. Wie wil wandelen in Oulanka Nationaal Park passeert menige hangbrug en indrukwekkende waterval. Eén van de meest bekende wandelroutes is de Berenroute, een tocht van tachtig kilometer die je over het algemeen kan lopen in vijf tot zes dagen. Langs de route staan gratis trekhutten, schuilplaatsen en kampvuurplaatsen. Ook de kleine Berenroute (negen kilometer), de Ristikallioroute (dertig kilometer) en de Keroharjuroute (veertien kilometer) worden vaak gelopen.

Taigaschool

De Taigaschool staat in het hart van Finland, aan de grootste zoetwaterbron van het land, Lake Kitka en midden in het Taigabos met bomen van meer dan zeshonderd jaar oud. Vanuit de Taigaschool kun je veel bijzondere activiteiten ondernemen, zoals ijsvissen, een sledetocht met husky’s maken of je onderdompelen in de traditionele rituelen van de Finse sauna. Je kan kiezen voor een verblijf in onze blokhut of overnachten in ons hotel. Elke activiteit staat garant voor een unieke en onvergetelijke ervaring!

Boek nu
Ruka

Ruka

Kitka Lake

Riisitunturi