Geografie
Geografie
Taiga School

Taigaschool Kuusamo

Kuusamo
De ongerepte natuur van Finland

Kuusamo is een gebied in Finland, gelegen aan de zuidoostelijke rand van Fins Lapland, nabij de Russische grens. Kuusamo kent een oppervlakte van 5808 vierkante kilometer, waarvan 830 vierkante kilometer wordt ingenomen door water. In de zomer is het een prachtig wandel- en watersportgebied, in de winter staat Kuusamo bekend om zijn wintersportactiviteiten. Maar in welk seizoen je er ook bent, de natuur van Finland is altijd indrukwekkend. Ongerept als was het drieduizend jaar geleden met een grote diversiteit aan flora en fauna. Ook natuurliefhebbers en fotografen krijgen in Kuusamo datgene waarvoor ze gekomen zijn: een prachtig beeld van het evenwicht tussen mens en natuur van Finland.

Kuusamo: land van de Sami's

Tot de zeventiende eeuw was het gebied dat wij nu kennen als Kuusamo het territorium van de Sami. Dit semi-nomadische volk leefde in de winter in de dorpen Maanselkä en Kitka. Werd het voorjaar, dan verhuisden ze naar de rivieren. Was het ijs gesmolten, dan visten ze en verzamelden ze bessen en paddenstoelen. In de herfst joegen ze in het bos op rendieren, beren en bevers. Ook hadden ze een ruilhandel in bont met de Finnen aan de kust van de Golf van Bothnia en de Karelians aan de White Sea kust.

Vandaag de dag hebben de Sami vooral de moderne leefwijze van Finland overgenomen. Maar de kennis van het jagen en verzamelen, wat eetbaar is en in welk seizoen het groeit en leven van het land zonder dit uit te putten, wordt in ere gehouden. Daarnaast hebben ze een diepgeworteld respect voor de natuur van Finland, alles wat daarin leeft en er uit voortkomt.

Taigaschool

De Taigaschool staat in het hart van Finland op ruim een half uur rijden van Kuusamo, aan de grootste zoetwaterbron van het land, Lake Kitka en midden in het Taigabos met bomen van meer dan zeshonderd jaar oud. Vanuit de Taigaschool in Finland kun je veel bijzondere activiteiten ondernemen, zoals ijsvissen, een sledetocht met husky’s maken of je onderdompelen in de traditionele rituelen van de Finse sauna. Je kan kiezen voor een verblijf in onze blokhut of overnachten in ons hotel. Elke activiteit staat garant voor een unieke en onvergetelijke ervaring!

Boek nu
Finland

Finland

Ruka

Ruka