Geografie
Geografie
Taiga School

Lake Kitka

Een paradijs in, op en om het water van Finland

Lake Kitka – ook bekend als Lake Kitkajärvi – is het grootste ongereguleerde meer van Finland. Lange zandstranden en mooie rotspartijen langs de waterranden, onpeilbare diepten en ondiepe delen met afgeronde kiezels op de bodem; Lake Kitka heeft het allemaal. Ideaal om te zwemmen of af te koelen als onderdeel van het Finse sauna-ritueel en voor watersport in de zomer. In de winter kan je schitterende sledetochten met husky’s over het ijs door Finland maken. Maar welk seizoen het ook is: Lake Kitka is een magneet voor vissers in Finland!

Meer dan vissen

Vissen is meer dan een sport voor Finnen; het is een way of life. Blauwe lucht, schitterende natuur en niets dan de rust en ruimte van Finland om je heen. Eén worden met de natuur. Dé manier van de Finnen om het hoofd even helemaal leeg te maken. Aan een wak op het ijs, waarin je traag de hengel op en neer beweegt, in een bootje op het water of met je voeten in het zand; afhankelijk van het seizoen kan je op diverse manieren vis vangen in Lake Kitka. En wil de vis minder goed bijten in Lake Kitka, dan is dat voor de Finnen geen probleem: het gaat vooral om de ervaring van de harmonie met de natuur van Finland.

Taigaschool

De Taigaschool staat in het hart van Finland, aan de grootste zoetwaterbron van het land, Lake Kitka en midden in het Taigabos met bomen van meer dan zeshonderd jaar oud. Vanuit de Taigaschool kun je veel bijzondere activiteiten ondernemen, zoals ijsvissen, een sledetocht met husky’s maken of je onderdompelen in de traditionele rituelen van de Finse sauna. Je kan kiezen voor een verblijf in onze blokhut of overnachten in ons hotel. Elke activiteit staat garant voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Boek nu
National Parks

National Parks

Taiga

Taiga