Over ons
Over ons
Taiga School

Ons idee over duurzaamheid

De Taigaschool vindt de balans tussen mens en natuur heel belangrijk. Daarom werken we intensief aan het self-sustainable worden. We maken zo veel mogelijk gebruik van gerecyclede, biologische en lokale producten en we verbouwen onze eigen producten in kassen, waarvoor eigen-gemaakte compost gebruikt wordt. Wij eten en serveren geen vlees in verband met het minimaliseren van onze carbon footprint. Alleen in onze rookoven bereide vis komt op tafel, mits het gevangen is in het zuivere meer voor de deur van de Taigaschool, Lake Kitka.

Onze omgeving

De Taigaschool staat in het hart van Finland, aan de grootste zoetwaterbron van het land, Lake Kitka en midden in het taigabos met bomen van meer dan zeshonderd jaar oud. We zitten op ongeveer een kwartier rijden van ski-paradijs Ruka. De Taigaschool is een uitvalsbasis voor bezoeken aan diverse nationale parken, Lapland en prachtige locaties om het noorderlicht te zien.

Onze activiteiten

Vanuit de Taigaschool kun je veel bijzondere activiteiten ondernemen, zoals ijsvissen, tochten naar en door Hossa Nationaal Park, een sledetocht met husky’s maken of je onderdompelen in de traditionele rituelen van de Finse sauna. Je kan kiezen voor een verblijf in onze blokhut of overnachten in ons hotel. Elke activiteit staat garant voor een unieke en onvergetelijke ervaring!

Boek nu
National Parks

Geografie

Taiga

Duurzaam