Geografie
Geografie
Taiga School

Finland

Natuur zoals natuur bedoelt is

Finland: het land van oer, van balans tussen mens en natuur, van magie en energie. Het land van de 188.000 meren en vele rivieren, van het noorderlicht en het eeuwenoude bos.

Het gebied dat nu bekend staat als Finland werd rond 8500 voor Christus voor het eerst bewoond. Momenteel is het een van de dunbevolkste landen van Europa, en in veel delen lijkt het alsof de tijd stil is blijven staan. De ongerepte natuur, de verstilde omgeving als er een flink pak sneeuw is gevallen, de rust en ruimte: in Finland hervind je het gevoel van balans tussen mens en natuur zoals dat door Moeder Aarde bedoeld is.

Drie delen van Finland

Finland kan onderverdeeld worden in drie belangrijke geografische streken met elk zijn unieke karakter. De randen van het zuiden en westen worden gekenmerkt door een laag liggende kuststrook waar je de belangrijkste steden van het land vindt. De kuststrook gaat over in een zeer groot bebost inlands plateau: de Finse Meervlakte. Hier domineren 60.000 meren het landschap, waarvan vele onderling door korte rivieren, beken en kanalen met elkaar zijn verbonden. Het derde deel van Finland ligt in het noorden van de noordpoolcirkel en maakt deel uit van Lapland. Hier is het land dun bebost en nagenoeg onvruchtbaar, maar daardoor niet minder indrukwekkend.

Het klimaat in Finland

Finland heeft een continentaal klimaat met korte, warme zomers en lange, koude winters. In het uiterste noorden duurt de zomer 73 dagen en is de middernachtzon te bewonderen. Gedurende zeventig achtereenvolgende dagen gaat de zon niet onder. Een bijzondere en magische ervaring voor iedereen die gewend is aan licht overdag en duisternis in de nacht. Een zeer groot deel van Finland is meer dan de helft van het jaar bedenkt door een dikke laag sneeuw. In Lapland kan jaarlijks één tot twee meter sneeuw vallen, wat het hele gebied tot een walhalla voor wintersporters maakt. Zorg altijd voor warme kleding: door het relatief weinige zonlicht dat het gebied krijgt kan het snel afkoelen. Tijdens een Poolnacht kan het wel tot 35 graden vriezen!

Taigaschool

De Taigaschool staat in het hart van Finland, aan de grootste zoetwaterbron van het land, Lake Kitka en midden in het Taigabos met bomen van meer dan zeshonderd jaar oud. Vanuit de Taigaschool kun je veel bijzondere activiteiten ondernemen, zoals ijsvissen, een sledetocht met husky’s maken of je onderdompelen in de traditionele rituelen van de Finse sauna. Je kan kiezen voor een verblijf in onze blokhut of overnachten in ons hotel. Elke activiteit staat garant voor een unieke en onvergetelijke ervaring!

Boek nu
Taiga

Taiga

Kuusamo

Kuusamo