Adventure
Adventure

Introductie

Finland is een echt visparadijs, mede door de duizenden meren, de kleine bevolkingsdichtheid en het adembenemende landschap. Vissen is één van de belangrijkste vrijetijdsbestedingen van de Finnen zelf. De echte vis liefhebber zal in Finland niet worden teleurgesteld, maar juist een geweldige ‘vis’ ervaring beleven.

Het land van de duizend meren

Finland wordt ook wel ‘het land van de duizend meren genoemd’. Dit is echter niet juist, Finland telt namelijk zo’n 188.000 meren! Daarnaast stromen er ook nog eens 647 rivieren door het land en liggen bijna alle Finse steden aan zee, een meer of een rivier. Juist mede om deze reden is Finland een geweldig land voor liefhebbers van vissen en watersport. Niet alleen toeristen ontdekken en waarderen de uitgebreide vis mogelijkheden, maar de Finnen vissen zelf ook veel. Dat bijna elk gezin een bootje heeft is een vanzelfsprekendheid.

Vissoorten

Ongeveer 40% van de bevolking vist regelmatig. Raar is dat niet, het water is namelijk kristalhelder en zeer schoon. Voor vissers die naar Finland komen zit de grootste aantrekkingskracht waarschijnlijk in de diversiteit aan visplekken. Zo kun je vissen aan een wild stromende rivier, aan of op het meer of je gaat met een bootje de zee op. Vissoorten als Baars, Kabeljauw, Karper, Snoek, Forel, Zanderfilet, Hecht en Zalm zijn hier allemaal te vinden.

Ruka en Kuusamo

Snoek, Forel en Zalm, zijn de meest populaire vissoorten om op te vissen. De meren en rivieren van Ruka en Kuusamo zijn ontzettend rijk aan deze vis. Het water is hier zo extreem helder en schoon, dat je het zonder problemen kunt drinken. lLake Kitkajärvi is een relatief groot meer in Finland. Het ligt gedeeltelijk in Posio in de Regio Lapland in de Gemeente Kuusamo en het is geweldig om er te vissen. Kitkajoki is een rivier in Kuusamo, ongeveer 35 kilometer lang. De rivier begint bij Kitkajärvi en eindigt enkele kilometers voor de Russische grens bij de rivier de Oulanka. De rivier is een veel voorkomende (zij het uitdagende) visplek terwijl de forellen van de nabijgelegen meren oprijzen om te paaien. Als je vis hebt gevangen mag je deze meenemen om te bereiden en vervolgens op te eten. Klik hier voor informatie over vergunningen en regels.

Verblijf op de Taigaschool

Krijg jij er een kick van als je dobber beweegt, je weerstand voelt en je beet hebt? Wil je de OER mens in je naar boven halen en je eigen voedsel vangen? Ga vissen in Ruka! Je verblijft in onze Taigaschool, deze is gelegen op een prachtige locatie, direct aan Kitka Lake. Wij hebben onze eigen aanlegsteiger en onzen eigen (elektrische) boten. Wij kunnen ook alles voor je verzorgen. Wij regelen dan de vergunningen, de benodigde hengels, aas, nautische apparatuur, maaltijden en lunchpakketten. Je kunt je dan helemaal richten op het geen waarvoor je bent gekomen, namelijk vissen! Misschien heb je geluk en zie je tijdens het nachtvissen het adembenemende noorderlicht.

IJsvissen

Vissen kan zelfs in de winter in Finland, als het water bevroren is. IJsvissen is een zeer populaire sport in Finland. Je ziet in de winter dan ook overal goed ingepakte vissers op de ijsvlakten zitten. Bij ijsvissen heb je wel een vergunning nodig, omdat je met aas vist. Het ijs is soms wel 40 centimeter dik. Met een ijsboor wordt er een gat in het ijs gemaakt. IJsvissen doe je met een geleurde dobber, comfortabele en warme kleding en een klein vouwstoeltje. De rust en stilte, de natuur maar ook de kick naar het zoeken onder het ijs zijn belangrijke elementen om voor ijsvissen te kiezen. Is je interesse gewekt en wil je dit ‘vis’ avontuur beleven? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over de vele mogelijkheden, wij leveren altijd maatwerk en kijken er naar uit om je te mogen ontvangen op de Taiga School.

Boek nu

1. Kies een datum

2. Deelnemers
Personen (korting voor 4)
Subtract 1 Add

3. Persoons gegevens

4. Betaling (er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar!)
Totale prijs: €1200
Husky Aurora Chase

Husky Aurora Chase

Hike

Hiking